Beslutsångest!

Jag har ju för ett tag sedan beslutat mig för att skaffa en katt. Har velat ha det sen jag flyttade hemifrån, dvs i lite drygt två år nu. Skaffade en kanin då eftersom min dåvarande pojkvän som jag bodde med inte vill ha någon katt. Även fastän jag älskar min kanin hur mycket som helst, så är hon ju liksom inte riktigt så sällskapssjuk av sig. Nu ska jag därför skaffa en katt också! :)
.
Har kollat lite på blocket efter långhåriga kattungar, helst med så mycket norsk skogskattursprung i sig som möjligt men samtidigt vara en blandras för att inte kosta hur mycket som helst. Det verkar rätt dött, antagligen inte riktigt säsong för det. Nu frågade en kompis mig om jag vill köpa hennes 75%-iga norska skogskatt som är typ 5,5 månader gammal och jättegosig och så. Verkar hur perfekt som helst, förutom att den inte är en liten kattunge längre.
.
Hur gör man?! Köper man den katten som verkar jättebra eller skaffar man en kattunge iaf för att få ta hand om den redan från början? Hur skulle du göra? Hjälp!