Att fota barn blir aldrig som man tänkt sig, ofta blir det bättre. När jag fotar familjer så brukar upplägget se väldigt olika ut. Mycket beror på barnets personlighet, fotomiljön, yttre omständigheter samt vad för önskemål ni har. Vanligtvis tar en fotosession ca 45-60 minuter.

Det är viktigt att inte känna någon stress, utan ta fotograferingen som den kommer. Att ni som föräldrar och jag som fotograf lyssnar på vad barnet själv vill och anpassar oss därefter. Det viktiga är att vi får en bra stund tillsammans i en avslappnad miljö, vilket också avspeglar sig på bilderna.

Vid fotograferingen är det bra att ta med sig något ombyte, en filt, ett fint gosedjur som barnet gillar samt en fin bok. Ta gärna med en rolig leksak som du kan locka barnet med bakom kameran, men helst inget ätbart eftersom det inte gör sig bra på bild när barnet tuggar.

Att tänka på i klädväg är att inte välja kläder med tryck och färgglada sneakers. Använd gärna jordnära färger och naturtrogna material så som ull, bomull och linne.

Om ni vill ha mycket rekvisita vänligen säg till i förväg så ordnar vi det tillsammans. Det är bland annat möjligt att ta temabilder för julkort, halloweenbilder, påskbilder och födelsedagar.